Vinurile cele mai bune nu le gasesti usor

Vinurile romanesti au fost dintotdeauna foarte apreciate, acesta fiind motivul principal pentru care Romania ocupa ca numar de litri produsi, conform ultimelor statistici din acest an, locul 13 in lume, bineinteles, principalii producatori fiind alte tari precum Franta, Italia, Germania, Statele Unite sau Australia. In schimb, un vin bun nu il gasesti la tot pasul, motiv pentru care orice impatimit al acestei bauturi ar trebui sa stie cateva dintre detaliile care conteaza cel mai mult cu privire la alegerea unui vin de calitate.

Probabil ca oricine se asteapta ca un vin bun sa il poata alege cu usurinta intrucat poate parea simplu la prima vedere, insa in conditiile in care pe piata avem acces la nenumarate optiuni, iar putine sunt de calitate, in realitate e mult mai dificil decat credem sa ne orientam catre vinuri romanesti bune. Nu conteaza doar detalii precum culoarea vinului, ci si tipul de strugure folosit, regiunea sau vechimea. Cel mai bine este sa apelam la o sursa de incredere precum crama Budureasca si mai departe sa ne documentam cu privire la fiecare varianta in parte.

In schimb, nu trebuie omis nici pretul vinului pentru ca, de cele mai multe ori, un vin ieftin este de o calitate inferioara. Insa acest lucru nu inseamna neaparat ca cele mai scumpe vinuri sunt si cele mai bune, astfel ca preturile ridicate nu sunt intotdeauna justificate.Un vin bun trebuie sa fie asociat cu mancarea potrivita si trebuie servit in contextul potrivit. Astfel, exista o multime de sugestii cu privire la asocierile culinare de care sa tii cont.

Exista cateva detalii de baza pe care mai toata lumea le cunoaste, cum ar fi vinul rosu trebuie sa fie asociat cu carnea, pe cand cel alb este ideal cu pestele, dar parca informatiile sunt mult prea generale. Asadar, de exemplu, daca un vin este considerat light, atunci acesta este numai bun cu mancarurile light, care sa nu fie atat de aromate, iar aici putem aminti de legume, fainoase, branzeturi, peste sau chiar pui.

Ideal ar fi sa fie descoperite in vin arome care sa le puna in valoare pe cele ale mancarurilor servite. De exemplu, un vin cu o tenta de lamaie este ideal alaturi de un pui asezonat cu lamaie, dar combinatiile sunt nelimitate. Daca cele doua arome sunt alese cu inspiratie, atunci savoarea lor, cu siguranta, va face diferenta.

Bineinteles, ai nevoie si de o sursa potrivita de unde sa cumperi vinuri romanesti, iar crama Budureasca poate ca este una dintre cele mai bune. Aici stii ca ai acces la cele mai grozave variante, calitatea nu va dezamagi, iar preturile sunt foarte bune. Inainte de toate poate ca ar trebui sa te limitezi la o anumita culoare, rosu, rose sau alb, in functie de preferinte, dar sa nu uiti de tipul vinului, sec, demisec, dulce sau demidulce si eventual sa ai in vedere contextul in care servesti vinul si recomandarile cu privire la asocierile culinare.

Budureasca iti aduce in prim plan o multime de vinuri romanesti pentru toatinclusiv pentru cei mai pretentiosi, de la Feteasca Neagra, Busuioaca de Bohotin, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Regala si nu numai. Totodata, nu lipsesc nici cele mai cunoscute tipuri de vin la nivel mondial pe care poti sa le descoperi la numai cateva click-uri distanta. Cu alte cuvinte, niciodata nu a fost atat de simplu sa te orientezi catre cele mai bune vinuri si tot aici vei gasi si toate informatiile care conteaza cu privire la acestea pentru a te documenta si pentru a sti cum sa alegi cea mai potrivita varianta intr-un anumit context.

Leave a Reply

+