Cum aleg un birou de arhitectură și ce servicii oferă

Pragul birourilor de arhitectură este trecut zilnic de către persoane care sunt interesate de proiectarea completă a clădirilor rezidențiale, comerciale și publice. Solicitările vin din partea celor care vor să construiască într-un mod cât mai calitativ, corect și legal.

Alegerea unui cabinet de arhitectură nu este tocmai simplă, mai ales dacă locuiești într-un oraș mare și ai foarte multe variante la dispoziție. Este bine să analizezi situația cât mai în ansamblu și să ții cont de o serie de aspecte.

Serviciile oferite

În primul rând, firma la care apelezi trebuie să aibă disponibile servicii cât mai multe pentru a acoperi o plajă cât mai mare din dorințele clienților în acest domeniu. Cele mai apreciate servicii sunt cele de:

  • Proiectare completa (arhitectura,rezistenta si instalatii)- aici ne referim la toate fazele pe care aceasta le cuprinde. Firma pe care o alegi trebuie să fie capabilă să realizeze un proiect in primul rand sa poate fi realizat, asta insemnand interpretarea corecta a conditilor impuse de Certificatul de Urbanism.
  • documentații și avize – aceste servicii sunt solicitate prin Certificatul de Urbanism si sunt obligatorii pentru obtinerea Autorizatiei. Conform legii, aceste avize sunt in sarcina beneficiarilor. La cerere, de aceste servicii se pot ocupa angajatii birourilor  nostru de arhitectură și vor face ca totul să pară mult mai simplu.
  • urbanism – această ramură poate da multe bătăi de cap, deoarece implică multe avize și o documentație bine pusă la punct. Firmele de arhitectură pot face asta pentru tine, dacă soliciți astfel de servicii.
  • consultanță – birourile serioase de arhitectură te vor îndruma în toate fazele proiectului, de la prima idee pe care o ai si noi ii dam viata, până la receptia finala.
  • design și amenajări interioare/exterioare – astfel de servicii sunt și ele frecvent solicitate, deoarece sunt mulți oameni care vor să își lase casa și/sau grădina în mâna specialiștilor care știu exact ce trebuie să facă.

Proximitatea

Există multe firme de arhitectură care oferă unele servicii de la distanță, dar, când este vorba de implementarea proiectelor sunt necesare întâlnirile față în față, la fel ca și la obținerea actelor necesare. Dacă ții musai să optezi pentru o firmă care se află într-o locație foarte îndepărtată de tine, fiecare deplasare costă, motiv pentru care în final poți ajunge la prețuri destul de mari. Este recomandat să alegi un birou cât mai aproape de tine, pentru a fi mult mai ușor în legătură directă cu specialiștii.

Portofoliu

Pentru a-ți face o idee cât mai clară cu privire la cum anume lucrează firma pentru care vrei să optezi, caută să vezi ce proiecte a mai făcut. Astfel îți vei da seama cu ușurință de calitatea serviciilor oferite. Cu cât portofoliu este mai vast, cu atât mai bine. Nu vei da greș dacă apelezi la biroul DeStijl și lucrezi cu Arh. Enica Ana!

Leave a Reply

+