3 deserturi pe care sa le servesti la un pahar de vin Muscat Ottonel

Fie ca te gandesti sa organizezi o seara cu prietenii, sau pregatesti o seara romantica, daca asta implica desert, ai nevoie de un vin dulce. Si ce este mai potrivit cand vine vorba de deserturi decat un vin Muscat Ottonel dulce din gama Origini?!

Acesta este un vin introdus in portofoliul Budureasca relativ recent, fiind o băutură extraordinară, de un galben deschis cu reflexii aurii. Iti face cunostinta cu aromele sale interesante de fagure de miere și flori de fâneață, apoi iti castiga inccrederea cu un gust catifelat și suav de miere și caise pârguite, fiind un vin foarte bine echilibrat. Budureasca recomanda sa fie servit alaturi de un desert acrisor sau usor amarui.

Muscat Ottonel este un soi de struguri, care provine din Franta si care s-a extins de-a lungul timpului in toata lumea, inclusiv in Romania. Acesta este considerat ca fiind unul dintre soiurile cele mai vechi din lume. In prezent el se gaseste in peste 200 de varietati.

Acestui soi ii plac zonele racoroase si influenteaza aroma si corpolenta vinului in functie de momentul recoltarii strugurilor.

Podgoria Dealu Mare, in inima careia regasim viile Budureasa, dispune de cele mai bune conditii de mediu pentru acest soi. Aici iau nastere vinuri grozave, precum si Muscat Ottonel din gama Bristena.

Acesta este un vin de care este atras in special publicul feminin, dar nu numai. De culoare galben pai si cu arome complexe de flori și miere, Muscat Ottonel Bristena are un gust delicios de fructe tropicale dulci si un final proaspăt și lung. Acesta este un vin demidulce, care se servește cel mai bine în combinație cu deserturi ușor acrișoare, precum tarte cu cireșe negre sau fructe de pădure.

Cand organizezi o seara alaturi de cei dragi si alegi un Muscat Ottonel alaturi de un desert pe masura, asigura-te ca vinul este servit la o temperatura de 10 si 12 grade Celsius. Acest detaliu face diferenta.

Bucura-te de o experienta inedita impreuna cu cei dragi, in compania unei sticle de Muscat Ottonel de la Budureasca! Fie ca alegi gama Origini, fie ca te lasi cucerit de Bristena, papilele tale gustative si ale celor cu care petreci, vor fi in extaz.

Leave a Reply

+