Solutia eficienta pentru masina si buzunarul dumneavoastra

Utimii ani, au adus cu sine o multitudine de provocari precum instaurarea starii de urgenta cauzate de raspandirea cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sau declansarea razboiului din Ucraina. Din pacate, aceste evenimente au avut ecou la nivel planetar, efectele lor resimtindu-se si in plan social, politic, dar mai ales in plan economic. Preturile facturilor, al alimentelor si al carburantilor au fost majorate.

Fiind afectate de aceste schimbari, tot mai multe persoane sunt in cautarea unor solutii, pentru a face fata mai usor in aceste vremuri. Una dintre masurile la care puteti apela pentru a reduce costurile destinate alimentarii autovehiculului dumneavoastra, consta in montarea unei instalatii GPL. Intr-adevar, aceasta varianta nu este atat de populara, insa odata ce aflati care sunt avantajele consumului acestui tip de combustibil – GPL-ul, va veti confinge de eficienta sa.

Avantajele GPL-ului

Contrar prejudecatilor si a fricii de a incerca alt carburant, diferit de cel utilizat in mod obisnuit, GPL-ul nu este nociv, ci dimpotriva. Datorita acestui tip de combustibil, durata de viata a masinii dumneavoastra este prelungita. Cum? Cifra octanica a GPL-ului este ridicata si din acest motiv, acesta arde mai rapid. Astfel, motorul se va incalzi intr-un timp scurt, iar o astfel de combustie, mai rapida, nu face altceva decat sa contribuie la o mai buna functionare a autoturismului.

De-a lungul timpului, s-a ajuns la concluzia ca durata de viata a motoarelor alimentate cu GPL poate fi de doua ori mai mare decat cea a motoarelor pe benzina sau diesel. In plus, GPL-ul nu produce reziduri si prin urmare, intretinerea masinii nu va fi una costisitoare. Totodata, suma pe care o veti aloca pentru alimentarea unui autoturism cu GPL nu este la fel de mare precum cea pe care trebuie sa o cheltuiti acum pentru benzina sau motorina. Mai exact, pretul acestui tip de combustibil reprezinta jumatate din valoarea actiuala a carburantilor clasici.

Asadar, montarea unei instalatii GPL se va dovedi in timp o investitie utila. Atat pretul GPL-ului, cat si costurile de intretinere si functionare a unei masini alimentate cu acest tip de combustibil sunt mai ieftine cu aproximativ 40% decat a celor pe benzina. Banii investiti in convertirea autovehiculului vor fi astfel recuperati in doar cateva luni.

Acestea nu sunt singurele avantaje pe care le aduce montarea unei instalatii GPL. Spre exemplu, GPL-ul s-a dovedit a fi prietenis cu mediul. De ce? Fiindca spre deosebire de alte tipuri de carburant, mediul inconjurator nu avea de suferit din cauza sa, nefiind un gaz cu efect de sera. GPL-ul este un combustibil ecologic, fiind recomandat de Grupul International al ONU Privind Schimbarile Climatice drept una dintre variantele pentru care putem opta pentru a reduce procesul de incalzire globala.

De aceea, in acest context incert, marcat de schimbari si majorari ale preturilor, puteti lua un calcul convertirea masinii dumneavoastra. Prin montarea unei instalatii GPL veti putea economisi o buna parte din banii pe care ii destinati in mod normal pentru alimentarea si intretinerea autovehiculului si totodata, va puteti bucura in scurt timp de o varietate de beneficii. Pentru mai multe detalii, intrati pe site-ul optiuneagpl.ro.

Leave a Reply

+